Müsli passar bra till både mellanmål och frukost
4 dl havregryn
4 dl flingor av råg
1 dl solrosfrö
1 dl vetekli
1 dl vetegroddar
1 dl pumpafrön
1 dl krossade nötter som hasselnöt, valnöt, pinjenöt, paranöt efter smak
Hackade torkade frukter som aprikos, russin, fikon, banan, äpple eller plommon efter smak
Några matskedar honung (valfritt)
Så här lagar du müsli
Krossa eller hacka nötter.
Lägg flingor, frön, nötter mm i långpannan. Vänta med russin, torkad frukt osv det ska inte rostas. Blanda ev. runt med lite honung om du vill ha en sötare musli.
Rosta i långpanna ca 15 minuter.
Vänd runt en gång efter cirka 10 min.
Hacka under tiden de torkade frukter du vill ha i.
Ta ut muslin och låt den svalna.
Tillsätt russin och hackade torkade frukter när müslin har svalnat.
Förvara muslin torrt och lufttätt ex. i en eller flera burkar.
Värm ugnen till 175 grader.